top of page

ONS DOEL

Een hondenspeelveld realiseren, waarbij de honden elkaar treffen in spel, waar ze kunnen rennen, snuffelen, plezier maken, kortom “hond kunnen zijn”. En ook een plaats waar de baasjes elkaar treffen voor gezelligheid en sociale contacten.

spelen.jpg

Hoe bereiken we ons doel


-  Het hondenspeelveld biedt honden een plek om “hond” te kunnen zijn, waarmee het welzijn en het sociaal gedrag van de hond verbetert;
-    Een omheind gebied zorgt voor een veilige situatie voor de honden en hun baasjes. Bestuurders, fietsers, wandelaars en spelende kinderen ondervinden geen hinder en gevaarlijke (verkeers)situaties worden voorkomen.
-    Het omheinde gebied is een ontmoetingsplaats voor de baasjes, die tenminste als gemeenschappelijk belang het welzijn van hun hond met elkaar delen.
-    Creëren van samenhang in de wijk door omwonenden te betrekken bij de voorbereiding. aanleg en beheer van de groenvoorziening (indien mogelijk).
-    Naast deze dagdagelijkse invulling worden evenementen mogelijk voor en door (lokale) hondentrainers, behendigheid workshops, informatiebijeenkomst voor socialisatie en welzijn van de hond, en andere initiatieven die voor de honden en hun baasjes waardevol zijn.

bottom of page